Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kedves Tagozati 1. Helyezett Előadó!

 

Az OTDK Humán Tudományi Szekció Ügyvezetése és szakterületi Szakmai Bizottsága nevében szívből gratulálunk kiemelkedő szakmai sikeréhez, és ennek alapján meghívjuk a Szekció zárórendezvényeként a Szekciónk legjobbjainak szervezett tudományos gálára, a Humán Tudományi OTDK Plusz konferenciára, melyet 2021. szeptember 16–17-én, tervezetten személyes részvétellel rendezünk meg Miskolcon.

Az OTDK Plusz konferencia célja, hogy elősegítse az országos tagozati szakmai zsűrik által idén tavasszal legjobbnak ítélt fiatal kutatók személyes kapcsolatépítését tudományterületük kiemelkedő tudósaival és a gyakorlati élet vezető szakembereivel, valamint – nem utolsó sorban – a saját generációjukon belül, egymással, részben pótolva a tavasszal elmaradt személyes találkozásokat is. A konferencián való részvételről az előadók oklevelet kapnak.

Az OTDK Plusz tervezetten személyes részvételű tudományos konferencia, amelyen végre valóban személyesen is vendégül láthatjuk, itt nálunk a Miskolci Egyetemen, természetesen a konferencia idején érvényes járványügyi szabályok betartásával (a jelenlegi ismereteink és tudásunk szerint a védettségi igazolvány a részvétel feltétele lesz).

A konferencia az Ön számára ingyenes, annak teljes költségét (beleértve a szállást, étkezést, utazási költséget) a szervezők biztosítják, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

A konferencián az OTDK-n nyertes témaköréből várjuk majd 20 perces előadását, azonban itt a tavaszinál nagyobb szabadsága lesz abban, hogy kutatási eredményeit aktualizálja. E konferencián – a tavaszi, tagozatokra bontott OTDK-hoz hasonló – „tudományos verseny” nem lesz, hiszen itt már csak a legjobbak lesznek jelen, köztük már szakmai különbségtétel nem lehetséges. Az előadásokat követően rövid tudományos diszkusszióra is lehetőséget teremtünk, amelyben a szakterület neves képviselői is részt vesznek.

Új kihívást jelent viszont majd, hogy témájáról nem a legszűkebb szakmai közönségnek kell beszélnie, ahogy tette azt tavasszal tagozatában, hanem az egész tágabb tudományterület – a Szekció – Önhöz hasonló fiatal képviselői, valamint a tágabb akadémiai szféra legjobbjai képezik majd a hallgatóságot, illetve moderálják a beszélgetést.

Ezért – a tagozati első helyezéshez nyújtott kiegészítő jutalomként, az Ön személyes támogatásaként – a nyár folyamán, Önnel is egyeztetett időpontokban, döntően online formában az Ön számára ingyenes professzionális személyes tudományos előadói felkészítést fogunk felkínálni a tudomány.értem program keretében az OTDK Plusz minden részvevőjének. A felkészítés elsődleges célja, hogy a legjobb fiatal tudós szakembereink minél hamarabb sikeresebbek lehessenek: már pályakezdő korukban előnyt szerezzenek a tudományos kommunikációban való jártasságuk révén.

A tudomány.értem program keretében csoportos és egyéni konzultációkon magasan képzett szakemberek olyan személyre szabott kommunikációs és előadói tanácsokkal segítik Önt, amelyek nemcsak az OTDK Pluszon, hanem a későbbi karrierjében is komoly segítséget jelentenek majd. (A hasonló képzéseken való részvétel jelentős anyagi ráfordítással jár, ezért mindenképpen érdemes élni most ezen jutalommal.)

Az OTDK Plusz egyben az első lehetőséget is adja majd ezen felkészítés eredményességének lemérésére: Önök, a részvevő fiatal kutatók fogják egymás közül szavazással kiválasztani a 2 legjobban bemutatottnak tartott tudományos előadást. (Szavazategyenlőség esetén sorsolással döntünk). A nyertesek (rangsorolás nélkül) nettó 100.000 forintos díjazásban részesülnek.

Zárókonferenciánk további technikai lebonyolítási részleteit a szervezés előre haladásának ütemében osztjuk meg a határidőig regisztráltakkal.

Az OTDK Plusz először teremt lehetőséget arra, hogy a legjobbak szervezett formában találkozzanak egymással és megismerjék egymás kutatási eredményeit, továbbá az első helyezettek közül további elsők kerüljenek ki, ezzel egy újabb szintet képviselve az OTDK történetében.

Épp ezért hívunk és várunk minden OTDK első helyezettet a konferenciára, egymás megismerésére, az online rendezés miatt 2021-ben elmaradt személyes találkozások legalább részleges pótlására.

Kiváló eredményéhez ismételten gratulálva várjuk személyes találkozásunkat nyár végén, az OTDK Plusz-on!