Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Rezümékötet
35. OTDK Humán Tudományi Szekció

 
2021. április 14. és 16. között a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara rendezte a bölcsészhallgatók hagyományosan is legnagyobb hazai seregszemléjét, vagyis az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Humán Tudományi Szekcióját, amelynek előadói a magyarországi, valamint határon túli felsőoktatási intézmények legkiválóbb kutatódiákjai voltak. A grandiózus Szekción belül létrejött, összesen 43 tagozat a humán tudományok valamennyi ágát átfogta, tehát valamennyi bölcsészettudományi részterület képviseltette magát egy-egy tagozat keretében. Az immáron 70 éves diákmozgalom történetéből először – tekintettel a 2021 tavaszán fennálló járványhelyzetre – a konferencia online térben zajlott, de az előadók ezúttal a szakterületük elismert képviselői és a szélesebb érdeklődő közönség előtt prezentálhatták pályamunkáikat. 
 
Ezúton adjuk közre a Szekcióban elhangzott tudományos előadások rezüméit, amelyek – úgy véljük – különösen is figyelemre érdemesek annak fényében, hogy a jövő magyar tudósnemzedékének első kutatási irányaiba, illetve eredményeibe engednek bepillantást. A rezüméket tagozatonként közöljük, a tagozatok szerinti betűrendben, míg az egyes előadások elhangzásuk sorrendjében követik egymást. 
 
 
A Rezümékötet letölthető: 35. OTDK Humán Tudományi Szekció Rezümékötet